Logo VZTD

SPAANSE, PORTUGESE EN ENGELSE RUITERSPORT- EN VRIJETIJDSARTIKELEN

VERKOOP ZADELS / ZADELPASCONSULTEN
WIE ZIJN WIJ?

HOME
Hipica CONTACT / ADRES WINKEL

ZADELPASSERVICE
MSFC
Home  >  Informatie  > Zadelpasservice
Het Spaanse Paard Voor meer informatie over dit ras klik hier
De Lusitano Voor meer informatie over dit ras klik hier
Nederlands voor Spaanstaligen Klik hier voor meer informatie.
Holandés para hispanohablantes Haga clic aquí para más información.
Woordenboek Zoek je de vertaling van en/of naar het Spaans klik dan hier
Blijf op de hoogte
Vul hier uw e-mail adres in om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en nieuws van Hipica

Zadelpasservice


Voor het maken van een afspraak kunt u het beste even e-mailen (). Voor het maken van afspraken liever geen sms of whatsapp gebruiken en omdat we overdag (doordeweeks en op zondag) meestal onderweg zijn om te zadelpassen kunnen we de telefoon niet opnemen. Geeft u in de e-mail vast even aan wat u wilt (nieuw zadel of controle eigen zadel), wat het budget is voor een nieuw zadel, wat voor paard u heeft, waar het paard staat, op welke dagen en tijden u zou kunnen e.d. Stuurt u ook een foto van de rug van het paard mee (van opzij), zodat we vast een idee krijgen en de gegevens van de ruiter(s), zoals lengte, gewicht en leeftijd.

We proberen de e-mails zo snel mogelijk te beantwoorden, maar het kan gebeuren dat door drukte er een dag of wat overheen gaat.


Let op: e-mails van ons kunnen in de spam terechtkomen. Zet consult@hipica.nl bij je contacten of als veilige afzender!

U kunt gebruik maken van onze zadelpasservice voor:

- het aanmeten van een nieuw zadel.
- het beoordelen van het zadel dat u gebruikt.
- het bijvullen of geheel opnieuw opvullen van uw zadel.
- het proberen van een (Iberisch) zadel.

Zadelpasconsult

Het consult wordt uitgevoerd door Patricia Bliek die sinds 2007 als zadelpasser werkzaam is. Zie ook WIE ZIJN WIJ?. Patricia heeft eerst de driejarige opleiding van de MSFC gevolgd (Master Saddle Fitting Consultant*). Deze bestaat uit een jaar zadelpassen en twee jaar zadel- en tuig maken, waaronder ook een stage bij een zadelmaker in Engeland. Daana heeft ze de opleiding in Engeland gevolgd van de Society of Master Saddlers en de titel Oualified Saddle Fitter* behaald. Dit is de hoogste opleiding die in het zadelpassen te volgen is. Tevens is de opleiding van Deuber in Duitsland gevolgd en is een stage gevolgd bij Ludomar in Spanje.

In Nederland is ze lid van de Vereniging van Zadel- en Tuigdeskundigen en volgt daar altijd de verplichte bijscholingen. Deze opleidingen en de inmiddels jarenlange ervaring verzekeren u van een een deskundige en objectieve beoordeling van uw zadel of een van onze zadels.

Een zadelpassessie bestaat in het kort uit het volgende
(volgens de richtlijnen van de Society of Master Saddlers en de MSFC):
Het kan uiteraard zo zijn dat we geen geschikt zadel hebben, maar dit wel kunnen laten maken. Dan wordt het zadel voor u besteld. Als we dan het zadel binnen hebben, komen we opnieuw langs om het te passen. Het opsturen van een nieuw zadel zonder dat het op het paard is gepast doen we niet.

NB: Wij komen dus altijd langs met onze zadels om deze te passen en te proberen. Het opsturen van een zogenaamd testzadel om het te proberen behoort niet tot de mogelijkheden. Wij kunnen dan namelijk niet bepalen of het zadel goed op uw paard past en dan zoudt u een verkeerde indruk van het zadel kunnen krijgen. Op afstand is het namelijk niet mogelijk om dit te beoordelen.

Kosten zadelpasservice

Zadelpasconsult op locatie: € 85,00
(per paard, 1 of meer (nieuwe) zadels, inclusief bijvullen zadel, verwisselen kopijzer e.d.)

Zadelpasconsult voor pensionklanten Stal Wennekers : € 65,00
(per paard, 1 of meer (nieuwe)zadels, inclusief bijvullen zadel, verwisselen kopijzer e.d.))

Kort zadelpasconsult voor pensionklanten Stal Wennekers : € 35,00
(1 paard, 1 zadel, zonder rijden, inclusief bijvullen zadel, verwisselen kopijzer e.d.)

Aanpassen boommaat m.b.v zadelpers (indien mogelijk): € 50,00

Het gebruik van de Franklin ballen heeft een toeslag van € 10,00.

Reiskosten: € 0,25 per gereden kilometer (op basis van een routeplanner vanaf Stal Wennekers)
Voor uw en onze veilgheid en gemak beschikken wij over een mobiel pinapparaat.

Aanschaf (nieuw) zadel via Hipica

Indien u besluit een nieuw zadel aan te schaffen, dan krijgt u een GRATIS eerste controle/bijvullen van het zadel (u betaalt alleen de reiskosten). Een uitzondering hierop zijn de tweedehands zadels en zadels die in de aanbieding zijn. De prijs van de controle is die van een vervolgconsult plus de reiskosten. Deze controle dient uitgevoerd te worden binnen 20 uur rijden en/of binnen 12 weken na aflevering zadel. Voor tweedehands zadels is meestal geen eerste controle nodig.

Nieuw zadel bijvullen

Een nieuw zadel dient binnen 20 uur rijden of maximaal 12 opnieuw gecontroleerd en eventueel bijgevuld te worden. Voor elk ander zadel geldt dat de pasvorm elke 6 tot 9 maanden gecontroleerd dient te worden, afhankelijk van het gebruik.

Kosten bijvullen zadel en vervolgcontroles

Eerste controle en bijvullen van een zadel dat bij Hipica is gekocht: GRATIS (binnen 12 weken na aanschaf, alleen reiskosten)
Idem bij Wennekers: GRATIS (binnen 12 weken na aanschaf)

Vervolgcontroles tussen € 50,00 en € 85,00, afhankelijk van wat er nodig is.
Idem bij Wennekers tussen € 35,00 en € 65,00, afhankelijk van wat er nodig is.

Het gebruik van de Franklin ballen heeft een toeslag van € 10,00.

Reiskosten: € 0,25 per gereden kilometer (op basis van een routeplanner).

Voor uw en onze veilgheid en gemak beschikken wij over een mobiel pinapparaat.

Zadel opnieuw opvullen

Wij adviseren om de wollen vulling van een zadel elke twee tot drie jaar in zijn geheel te vervangen (indien het zadel goed was opgevuld). Ook dit kunnen wij voor u doen (MSFC gecertificeerd!). Hierbij vullen we de zadels met kwaliteitswol en zogenaamde "lining". Dit is een speciale dubbele laag, die de kussens extra zacht maken op de paardenrug en eventuele kleine oneffenheden die in het gebruik kunnen ontstaan opvangen, zodat het contact met de paardenrug altijd egaal blijft. Wij vullen het zadel in onze winkel opnieuw op en komen dan langs om het te passen en eventueel nog wat bij te vullen. Ook hier geldt weer dat we het zadel niet opsturen, omdat het nog op het paard moet worden (af)gepast.

Kosten opnieuw opvullen zadel

Nieuwe vulling met lining inclusief 2 consulten en nacontrole : € 250,00

We komen langs om het zadel op het paard te beoordelen en het paard op te meten. Dit om te voorkomen dat pas na het opnieuw opvullen blijkt dat het zadel niet geschikt was voor het paard. Wij komen vervolgens langs om het zadel op het paard af te passen. Binnen 20 uur rijden dient u weer een afspraak te maken voor de eerste controle van het zadel. Dit is bij de prijs inbegrepen (behalve de reiskosten).

Reiskosten: € 0,25 per gereden kilometer (op basis van een routeplanner).
Voor uw en onze veilgheid en gemak beschikken wij over een mobiel pinapparaat.

Voorwaarden zadelpasservice


Bestellen van een zadel - Zadels uit voorraad

Als u geïnteresseerd bent in een van onze zadels dan kunnen we die voor u bestellen als hij niet op voorraad is. U kunt het zadel tijdens het zadelpasconsult of via de website bestellen. Na een aanbetaling van 50% van de totaalprijs wordt het zadel voor u besteld. Als we het zadel binnen hebben komen we bij u langs om het af te leveren. U betaalt dan de andere helft van het zadel (geen consult of reiskosten). Mocht u niet tot aanschaf van het zadel willen overgaan, dan brengen we 10% van de nieuwprijs, de tijd en de reiskosten in rekening. Dit kan tot binnen 14 dagen van de aanschafdatum. Zadels die direct uit voorraad geleverd worden, betaalt u volledig bij aflevering. Ook dan geldt een termijn van 14 dagen om het zadel terug te geven, waarbij 10% van de nieuwprijs, de tijd en de reiskosten in rekening worden gebracht. In het geval van het gebruik van een leenzadel betaalt u, afhankelijk van de prijs van het zadel, tussen de € 10,00 en € 20,00 per week.

Hipica geeft garantie op de pasvorm van het zadel op het moment van afleveren/verkoop. Daarna kan de pasvorm veranderen omdat het paard verandert. Wij komen uiteraard langs om eventuele problemen op te lossen. Dit kan voor een eerste controle zijn waarbij de alleen de reiskosten worden berekend (zie onder Aanschaf nieuw zadel) of in een vervolgconsult (zie onder Kosten zadelpasservice).


* Informatie over de MSFC vindt u op www.msfc.nl
* Informatie over de Engelse Society vindt u op www.mastersaddlers.co.uk.

ideal