Het Spaanse Paard Voor meer informatie over dit ras klik hier
De Lusitano Voor meer informatie over dit ras klik hier
Spaanse les Geínteresseerd in de Spaanse taal?
Klik dan hier
Nederlands voor Spaanstaligen Klik hier voor meer informatie.
Holandés para hispanohablantes Haga clic aquí para más información.
Woordenboek Zoek je de vertaling van en/of naar het Spaans klik dan hier
Blijf op de hoogte

Vul hier je e-mail adres in om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en nieuws van Hipica.
ideal

Wie zijn wij?


Wij zijn Hipica, wij verkopen Spaanse en Portugese ruitersportproducten en leveren zadelpasservice op maat..

Wij is eigenlijk ik en ik ben Patricia Bliek. Ik ben geboren in Rotterdam en al vanaf jongs af aan in al mijn vrije tijd bezig met paarden en paardrijden.

Na een studie Kartografie aan de universiteit van Utrecht en de lerarenopleiding Spaans aan de Hogeschool van Utrecht in de jaren negentig ontstond rond 2005 de behoefte om het Spaans en de paarden op één of andere manier te combineren.

Ik was toen inmiddels al 20 jaar bezig met een taleninstituut in Amsterdam, Academia de lenguas waar ik cursussen (hippisch) Spaans en cursussen Nederlands voor Spaanstaligen organiseer en (nog steeds) geef, maar het werd tijd om daarnaast iets beroepsmatig "in de paarden" te doen.

Het idee ontstond om Spaanse en Portugese producten en met name ook zadels in Nederland te gaan verkopen. Daaruit is Hipica ontstaan.

Zadels verkopen en klanten adviseren over hun eigen zadel is een vak apart. Gelukkig was toen net de MSFC - opleiding van start gegaan. Dit is de eerste opleiding in Nederland die mensen opleidt tot zadelpasser en zadelmaker.

Ik heb de driejarige opleiding tot zadelpasser en zadelmaker in zijn geheel doorlopen. Daarnaast heb ik in 2013 de cursus bij de Society of Master Saddlers in Engeland gevolgd en met succes afgerond. Dit is een cursus die je pas kunt volgen als je jaren ervaring hebt en een opleiding hebt gevolgd.

Voor de Deuber zadels heb ik in 2016 de opleiding van Deuber gedaan. Daarnaast heb ik bij Ludomar in Spanje stage gelopen.

Als MSFC-er ben ik lid van onze Vereniging voor Zadel&Tuig deskundigen (VZTD). Informatie hierover kun je vinden op onze website www.vztd.nl
.
Als Qualified Saddle Fitter ben ik aangesloten bij The Society of Master Saddlers in Engeland. Informatie hierover kun je vinden op hun website www.mastersaddlers.co.uk
.
Bij beide verenigingen is het verplicht om na- en bijscholing te volgen. Bij de VZTD was ik zelf lid van de bijscholingscommisie.

Ik heb bij Stal Wennekers in Aalsmeer (www.stalwennekers.nl) een kleine winkel en werkplaats om alle voorkomende reparaties aan zadels en tuig te kunnen doen. Voor de consulten beschik ik over een grote bus voor de zadels en een werkbank in de auto, om bijvoorbeeld het bijvullen van zadels ter plekke te kunnen uitvoeren.
.
Ik ben zelf woonachtig in Amsterdam en al 28 jaar in het bezit van een inmiddels 29-jarige cruzada merrie Alba (kruising Andalusier-Lusitano) en haar nu 24-jarige zoon Doeke (vader: volbloed Lusitano) en shetlander Ocean Black. Alba rijd ik nu niet meer. Doeke start ik sinds 2018 in de dressuur. Hij wordt al wat stijf en de wat gerichtere training voor de wedstrijden doet hem goed. De paarden en shet staan bij Stal Wennekers overdag op het land en 's nachts samen in een grote uitloopstal.

Yeguada Alba


Mijn oude merrie doet het nog heel goed, maar er komt natuurlijk een tijd dat het niet meer gaat. Omdat Doeke nogal aan zijn moeder hangt, heb ik in 2021 een PRE merrieveulen aangeschaft om straks, als Alba er niet meer is, als nieuw maatje te fungeren. Tevens staat dit merrieveulen aan de basis van Yeguada Alba. Informatie over de fokkerij vind je hier.

Patricia Bliek
Hipica

Doeke na de winst in de onderlinge wedstrijd 2019