Het Spaanse Paard Voor meer informatie over dit ras klik hier
De Lusitano Voor meer informatie over dit ras klik hier
Spaanse les Geínteresseerd in de Spaanse taal?
Klik dan hier
Nederlands voor Spaanstaligen Klik hier voor meer informatie.
Holandés para hispanohablantes Haga clic aquí para más información.
Woordenboek Zoek je de vertaling van en/of naar het Spaans klik dan hier
Blijf op de hoogte

Vul hier je e-mail adres in om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en nieuws van Hipica.
ideal

Wie zijn wij?


Wij zijn Hipica, wij verkopen Spaanse en Portugese ruitersportproducten en leveren zadelpasservice op maat..

Wij is eigenlijk ik en ik ben Patricia Bliek. Ik ben geboren in Rotterdam en al vanaf jongs af aan in al mijn vrije tijd bezig met paarden en paardrijden.

Na een studie Kartografie aan de universiteit van Utrecht en de lerarenopleiding Spaans aan de Hogeschool van Utrecht in de jaren negentig ontstond rond 2005 de behoefte om het Spaans en de paarden op één of andere manier te combineren.

Ik was toen inmiddels al 20 jaar bezig met een taleninstituut in Amsterdam, Academia de lenguas waar ik cursussen (hippisch) Spaans en cursussen Nederlands voor Spaanstaligen organiseer en (nog steeds) geef, maar het werd tijd om daarnaast iets beroepsmatig "in de paarden" te doen.

Het idee ontstond om Spaanse en Portugese producten en met name ook zadels in Nederland te gaan verkopen. Daaruit is Hipica ontstaan.

Zadels verkopen en klanten adviseren over hun eigen zadel is een vak apart. Gelukkig was toen net de MSFC - opleiding van start gegaan. Dit is de eerste opleiding in Nederland die mensen opleidt tot zadelpasser en zadelmaker.

Ik heb de driejarige opleiding tot zadelpasser en zadelmaker in zijn geheel doorlopen. Daarnaast heb ik in 2013 de cursus bij de Society of Master Saddlers in Engeland gevolgd en met succes afgerond. Dit is een cursus die je pas kunt volgen als je jaren ervaring hebt en een opleiding hebt gevolgd.

Voor de Deuber zadels heb ik in 2016 de opleiding van Deuber gedaan. Daarnaast heb ik bij Ludomar in Spanje stage gelopen.

Als MSFC-er ben ik lid van onze Vereniging voor Zadel&Tuig deskundigen (VZTD). Informatie hierover kun je vinden op onze website www.vztd.nl
.
Als Qualified Saddle Fitter ben ik aangesloten bij The Society of Master Saddlers in Engeland. Informatie hierover kun je vinden op hun website www.mastersaddlers.co.uk
.
Bij beide verenigingen is het verplicht om na- en bijscholingen te volgen. Bij de VZTD was ik zelf lid van de bijscholingscommisie.

Ik heb in april 2023 de instructeursopleiding Niveau 1 bij Emiel Voest afgerond en ik ben gelijk verder gegaan met de Leergand Paardenwelzijn om paardenwelzijnsadviseur te worden. Ik zie dat als een waardevolle aanvulling op het werk als zadelpasser. Een zadel staat niet op zichzelf. Uiteraard moet een zadel goed passen voor zowel paard als ruiter, maar er spelen veel meer factoren mee die van invloed zijn op het welzijn en het goed functioneren van een paard.

Ik heb bij Stal Wennekers in Aalsmeer (www.stalwennekers.nl) een kleine winkel en werkplaats om alle voorkomende reparaties aan zadels en tuig te kunnen doen. Voor de consulten beschik ik over een grote bus voor de zadels en een werkbank in de auto, om bijvoorbeeld het bijvullen van zadels ter plekke te kunnen uitvoeren.
.
Ik ben zelf woonachtig in Amsterdam maar bij Stal Wennekers staan Doeke, een 25-jarige cruzado ruin (PRE x PSL), Mejorana, een 3-jarige PRE merrie en Ocean Black, een shetlander.

Yeguada Alba


Doeke heb ik zelf gefokt uit mijn merrie Alba (PRE X PSL). Ik heb haar in september 2022 op 29-jarige leeftijd laten inslapen. Ik had haar als 1-jarige in Spanje gekocht dus ze is 28,5 jaar bij mij geweest. Doeke heeft zijn hele leven bij haar gestaan en ze waren onafscheidelijk. Omdat het leven nu eenmaal eindig is had ik in 2021 alvast de 1-jarige Mejorana gekocht als nieuw maatje voor Doeke. Ik heb haar eind augustus uit de opfok gehaald en ze staat nu samen met Doeke en Ocean Black. Gelukkig gaat dat heel erg goed. Zij is een PRE en zal aan de basis gaan staan van Yeguada Alba. Alba betekent dageraad, het eerste licht, een nieuwe dag. Een mooie naam voor een fokkerij. Informatie over de fokkerij vind je hier.


Patricia Bliek
Hipica

Doeke na de winst in de onderlinge wedstrijd 2019 Alba en Doeke Doeke na de winst in de onderlinge wedstrijd 2019